Greetje's andijvie met ham en smeerkaas
Ingredienten: (4 pers.):
1000 gram aardappelen (bloemige)
500 gram andijvie (panklaar)
200 gram blokjes achterham
1 gesnipperde ui
2 kuipjes smeerkaas met sambal (ERU)
zout/peper/nootmuskaat
melk/boter
Bereiding:
In iets boter de ui en hamblokjes heel even fruiten In pannetje met laagje water de smeerkaas langzaam vloeibaar laten worden Aardappelen gaarkoken/afgieten/fijnstampen en hiervan puree maken. (boter met melk toevoegen) Erdoor scheppen: andijvie/hamblokjes/ui Op smaak brengen met zout/peper/ nootmuskaat. Hierna de stamppot door en door warm laten worden. Overdoen in een schaal en sambal-smeerkaas erover gieten
Receptnummer: 3171 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 35 min. | Meer recepten van: Greetje Botter Fik
Opmerking:
heerlijke stamppot met een pittig smaakje
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept