Beppie's kabeljauwtaart
Ingredienten: (4 pers.):
600 gr. kabeljauwfilet
(kan ook met een andere vissoort)
150 gr. gepelde garnalen
3 dl. melk
1,5 dl. water
1 laurierblad
30 gr. boter
30 gr. bloem
1 eetl. gehakte peterselie
citroensap
zout en vers gemalen peper
Garnering:
700 gr. aardappelen
1 - 2 eetl. melk
30 gr. boter
Nootmuskaat
Beetje geraspte kaas
zout/peper
1 of 2 hardgekookte eieren
Bereiding:
Oven voorverwarmen op 185C. Snijd de visfilet in stukken, melk en water met een laurierblaadje in de pan doen en aan de kook brengen. De vis erin doen en op een laag vuur 10 min. laten sudderen. Kook intussen de geschilde aardappelen gaar en maak er een puree van met de hete melk, de helft van de boter, zout/peper en een beetje nootmuskaat. Haal de gekookte vis uit de melk, evt. graatjes verwijderen. Zeef het kooknat (er moet ong. 3 dl. zijn) Smelt de boter in een pan, roer de bloem erdoor, laat het 1 min. bakken en maak, met het kooknat, er een gladde saus van (2-3 min. laten koken). Verminder de hitte en doe de vis, peterselie, citroensap, garnalen en zout/peper erbij. Een ovenschaal invetten en daar het vismengsel in doen. Vul een garneerspuit met de aardappelpuree en spuit een mooi latwerk over de vis. Leg er nog wat klontjes boter op en zet de schotel 20 min. in het midden van de oven. Laat het onder de grill nog even bruin worden en versier het met wat geraspte kaas, een beetje peterselie en een hardgekookt, in plakjes gesneden, ei.
Receptnummer: 6390 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 35 min. | Meer recepten van: Beppie Soeurt-Bax
Opmerking:
Lekker met een gemengde salade! Eet smakelijk!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept