Sonja's lekker Mexicaans (uit San Diego USA)
Ingredienten: (2 pers.):
200 gram kipfilet
tabaso
knoflook
chilisaus (calve)
1 grote rode ui
100 gram champignons
stukje prei
1 winterwortel
olie

2 tortilla's
75 gram rijst
mexicaanse kruiden (casa fiesta)

Bereiding:
snij kip in blokjes. Marineer de kipfilet in uitgeknepen teen knoflook met flink wat tabasco en 1 eetlepel chilisaus. Bak kip in wat olie en neem uit pan. Bak vervolgens wortel, ui champignons en prei (in ringen) in overgebleven vet. Doe hier flink wat chilisaus bij en nog wat tabasco. Voeg de kip weer toe en laat 5 minuten pruttelen. Kook de rijst en meng hier lekker veel kruidenmix door. Warm de tortilla's op. Leg op het bord de tortilla's en vul deze met het kip mengsel. Sla de tortilla dubbel. Schep de rijst ernaast. Serveer hier groene gemengde sla bij en refried beans.
Receptnummer: 7383 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Dit heb ik zo gegeten in San Diego (USA) in een mexicaanse tent.
Ik gebruik zelf ipv tortilla's turkse broodbodems omdat ik deze lekkerder vind.

Eet ze.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept