Francis' lekkere nasi
Ingredienten: (4 pers.):
prei
1/4 witte kool of 1/4 spitskool
knoflook
1 ui
blikje tomatenpuree
trassi (= gedroogde garnalen)
250 gr. kipfilet of varkensfiletlapjes
1.5 ons spekjes in dobbelsteentjes
witte rijst (1 pond)
gebakken eieren
zoetzure uitjes en/of augurken
sambal
ketjap manis (zoet)
Bereiding:
Kook de rijst. Doe dit het eerst dan ben je zo klaar met de rest. Snijd ondertussen de kook in kleine blokjes of reepjes (naar eigen keuze), de prei in ringen en het vlees. Doe in een kom van de staafmixer of foodprocessor de ui in stukjes, de knoflook, een kwart blokje van de trassi en de tomatenpuree. Maak hier een boemboe van. Bak de spekjes uit (zonder olie, van de spekjes komt genoeg af). Bak hierin de boemboe. Bak het vlees net gaar. Voeg de prei en kool toe (probeer het een beetje knapperig te houden). Rijst erbij. Een scheutje ketjap manis en flink omhusselen. Gebakken ei en naar smaak sambal en zoetzure uitjes en/of augurken. Eet smakelijk
Receptnummer: 12981 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Het lijkt heel bewerkelijk, maar je bent echt in 30 minuten klaar. Voor de rijst kan je natuurlijk van alle soorten gebruiken. Ik ben zelf half indisch, maar gebruik gerust hiervoor goedkope rijst. Door de smaak proef je toch niet of het hele dure of hele goedkoe rijst is. Voor echte indische recepten gebruik ikzelf altijd pandan rijst.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept