Ronny's pittig gevulde kipfilet
Ingredienten: (2 pers.):
1 grote kipfilet
ca 8 olijven
1 el kappertjes
50 gr Danish Blue
1 plakje gerookte ham
witte wijn
tandenstokers/kookdraad
Bereiding:
Olijven fijnhakken. Mengen met kappertjes en gebrokkelde Danish Blue. Diepe inkeping maken in kipfilet en deze helemaal opvullen met olijven-kaas-mengsel. Plakje gerookte ham om de kipfilet heenwikkelen. Vervolgens de kipfilet stevig dichtmaken met tandenstokers of draad. (Klinkt lastiger dan het is.) Kipfilet aanbraden in beetje boter of olie, witte wijn toevoegen, en kipfilet in wijn zachtjes gaar laten stoven (ca 20 min.) Doormidden snijden, halve kipfilet per persoon (door vulling behoorlijk zwaar). Op het bord beetje van de wijn over de kip gieten.
Receptnummer: 4066 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Ronny
Opmerking:
Lekker met pasta. Je kunt van de wijn waarin je de kipfilet heb gestoofd gemakkelijk een sausje voor de pasta maken (bijv. met toevoeging van champignons, lenteui, knoflook, verse kruiden en room)!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept