Gea's gewoon lekker: aardappel anders
Ingredienten: (4 pers.):
50 gram margarine
50 gram bloem
0.5 liter volle melk
1 ui
2 teentjes knoflook
100 gram Zeeuws spek of Katenspek of Ontbijtspek (gesneden)
100 gram geraspte kaas
zout en nootmuskaat
800 gram aardappels
4 eieren (hardgekookt)
1 pak diepvries spinazie gehakt (450 gram)
Bereiding:
Snipper de ui en knoflook. Snijd de spek in fijne reepjes. Smelt de boter in een steelpan. Fruit hierin de ui en knoflook. Bak het spek een minuutje mee. Voeg de bloem toe en roer goed door tot een smeuige massa. Roer beetje bij beetje de melk er door tot het een gebonden gladde saus is. Voeg de helft van de kaas toe en laat de kaas smelten in de warme saus. Schil de aardappelen en snijd in plakken van 3-5 mm. Vet een grote ovenschaal in. Leg hierin, dakpangewijs, 1 laag aardappelschijfjes. Leg hierop de ontdooide spinazie. Strooi over de spinazie zout en nootmuskaat, naar smaak. Snijd de eieren in plakjes (b. V. Met een eisnijder) en verdeel dit over de spinazie. Dek af met een laag aardappelschijfjes. Schenk de saus over de aardappelschijfjes en strooi de rest van de kaas er over. Gaar de aardappelschotel in het midden van een voorverwarmde oven op 200 graden, in 50 minuten.
Receptnummer: 13101 | Categorie: Aardappel | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Er staan verschillende recepten op het net van aardappelanders: dit is mijn variant.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept