Milena's calzones met rijst-kerrie en kip
Ingredienten: (4 pers.):
300 gram witte rijst
5 eetlepels boter
1 gesnipperd uitje en teentje knoflook
250 cl room
400 gram kippefilet in blokjes of reepje
1 a 2 eetlepels kerriepoeder
0.5 tot 1 l kippebouillon van een blokje
Zout en peper
4 pizzabodems
Bereiding:
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak de pizzabodems al een klein beetje in de oven maar maak dat ze nog soepel genoeg zijn om te vouwen. Verhit de boter in een braadpan fruit de ui zachtjes glazig. Pers de teen knoflook erboven uit. Schep de blokjes kip erdoor en bak ze al omscheppend bruin. Voeg het kerriepoeder toe en bak dit heel even mee. Voeg de kippenbouillon toe en laat eventjes sudderen. Roer er de room bij en warm het geheel al roerende door tot een lekker romige saus ontstaat. Breng de saus op smaak met zout en peper. Roer de rijst erdoor. Haal de pizzabodems uit de oven en beleg die met hett rijst mengsel maar laat 2 cm van de rand vrij. Vouw de pizza's dicht. En bestrijk ze met olijfolie. Bak ze in de oven tot de pizzabodems helemaal gaar zijn.
Receptnummer: 13555 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept