Rozaline's romige appeltaart
Ingredienten: (10 pers.):
1 pak appeltaartmix
250 gram suiker
150 gram boter
1 ei
8-10 (zure) appels(jonagold kan ook)
1 zakje vanillesuiker
1 pakje vanille-kookpudding
8dl slagroom
Bereiding:
Oven voorverwarmen op 175 graden. Meng de taartmix, 125 gr. suiker, de boter en het ei tot een soepel deeg. Vet een springvorm (26-28 cm) in en druk het deeg in de vorm uit, met een hoge opstaande rand. Schil de appels en snijd elke appel in 8 partjes. Zet de appelpartjes rechtop en dicht tegen elkaar aan in de vorm. Roer in een kom de puddingpoeder met de rest van de suiker, de vanillesuiker en 2 dl slagroom tot een glad mengsel. Breng in een pan de rest van de slagroom aan de kook. Roer van het vuur af het puddingmengsel erdoor en laat het geheel op zacht vuur, al roerende even doorkoken tot een redelijk dikke vla. (echt blijven roeren!) Schenk de vla over de appels. Bak de appeltaart onderin de oven in ca 1 uur en 10 min. goudbruin en gaar. Laat de taart in de vorm afkoelen en daarna nog minstens 14 uur in de koelkast, door en door koud laten worden.
Receptnummer: 6673 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 200 min. | Meer recepten van: rozaline
Opmerking:
Dit recept heb ik een aantal jaren geleden uit een weekblad gehaald, en sindsdien mag hij op geen één verjaardag meer ontbreken.
Deze appeltaart is zo lekker, je weet echt niet wat je proeft.
Misschien vindt je het teveel werk of te lang duren, maar probeer hem eens en je wil echt niets anders meer!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept