Tucci's Spaanse Iglo rijst
Ingredienten: (2 pers.):
Rijst (bvk biologische witte rijst AH)
1 verpakking Saffraan/Zout
Spinazie (vers of diepvries)
250 gram kip/kalkoenfilet)
Chorizo (dikke plak)
Bakje Champignons
Knoflook, olijfolie
Parmezaanse Kaas
Bereiding:
Zet water op en voeg Zout en Saffraan aan het water toe en kook vervolgens de rijst zoals omschreven op verpakking. Maak in een andere pan (koekepan) boter of olie heet en bak daarin de in stukjes gesneden champignons en kip/kalkoenfilet met wat zout en peper. Als de kipfilet gaar is voeg je de in stukjes gesneden chorizo erbij (even laten bakken).
Inmiddels maak je de spinazie klaar. Vers: even blancheren, afgieten en vervolgens in een pan met een scheut olijfolie en knoflook (naar smaak) weer verwarmen.
Diepvries: opzetten op laag vuur in olijfolie en knoflook.
Als de rijst klaar is, de kip/kalkoenfilet gaar en de spinazie warm: roer alles goed door elkaar en serveer het op een bord. Vervolgens strooi je de parmezaanse kaas erover.
Receptnummer: 1990 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 15 min. | Meer recepten van: Ingrid Santucci
Opmerking:
Ziet er prachtig uit, smaakt heerlijk en is gedeeltelijk overgenomen van Iglo.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept