Beppie's konijn 'Grandmère' (voor Titia)
Ingredienten: (4 pers.):
1 tam konijn, of de achterbouten van Titia,
tenminste die van haar konijn!)
3 eetl. mosterd.
1/4 l. bouillon.
zout.
3 eetl. tomatenketschup.
(meer of minder naar smaak).
wat bloem.
100 gr, boter/margarine.
Bereiding:
Veeg de konijn, in jou geval de bouten, af met een nat doekje. Bestrooi ze met wat zout en smeer ze in met mosterd. Strooi er wat bloem overheen zodat het snel bruin zal braden als het eenmaal in het in het hete vet komt. Maak de boter of margarine heet in een braadslee of grote koekenpan, braad het vlees hier langzaam in bruin en gaar. De mosterd verdwijnt daarbij in het vlees en geeft er een speciale smaak aan. Voeg als de boter te heet dreigt te worden wat bouillon vermengd met ketschup toe. Neem de bouten als ze gaar zijn uit de pan. Maak de saus af met bouillon en ketschup en leg de bouten erin. Verwarm het in de saus voor het opdienen. Als je het recept maakt met een héél konijn dan moet je het van binnen met mosterd besmeren en daarna het buikje dichtnaaien. Dan kan de mosterd er niet uitlopen. Als het konijn gaar is de draadjes van je naaiwerk eruit halen en het beest in stukken verdelen. Voor de rest is het recept het zelfde!
Receptnummer: 5059 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 75 min. | Meer recepten van: Beppie Soeurt-Bax
Opmerking:
Uit "Het kookboek van de Amsterdamse Huishoudschool". Ik maak dit wel eens met gekookte aardappelen en spruitjes, die vind ik n.l. echt bij konijn horen! Maar dat kan ook wel jeugdsentiment zijn. Ook cranberries zijn er erg lekker bij!! Eet smakelijk en fijne feestdagen!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept