Ria's peultjesschotel
Ingredienten: (4 pers.):
400 gram rosbief
4 eetlepels olie
zout en peper
3-4 uien
375 gram peultjes
2 takjes basilucum
1 1/4 dl water
2 vleestomaten
3 eetlepels sojasaus
Bereiding:
de rosbief in fijne reepjes snijden. 3 eetlepels olie verhitten, de reepjes vlees hier circa 3 minuten in braden, met zout en peper bestrooien, uit de pan nemen. 1 eetlepel olie bij het braadvet doen, de uien pellen en snipperen, in het braadvet glazig bakken. de peultjes afhalen, wassen, uit laten lekken en bij de uisnippers doen. de basilicum voorzichtig wassen met 1 1/4 dl water en peper en zout toevoegen, circa 3 minuten in een gesloten pan smoren. de tomaten kort in kokend water leggen, in koud water laten schrikken, ontvellen, de steelaanzet wegsnijden, de tomaten in kleine stukjes snijden, bij de peultjes doen, circa 3 minuten meesmoren. het vlees en de sojasaus erdoor roeren, alles 2 minuten laten smoren, met zout en peper op smaak afmaken en meteen serveren.
Receptnummer: 7530 | Categorie: Lunchgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Men vraagt en wij draaien.
per persoon 423 calorien of 1769 kilojoules
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept