Martha's kalkoen met groenten in witbier.
Ingredienten: (4 pers.):
150 gram sperziebonen
200 gram wortel
400 gram prei
2 bosuitjes
500 gram kalkoenfilet
peper en zout
1 theelepel gemberpoeder
2 eetlepels olijfolie of wokolie
1 1/2 dl kippenbouillon
2 eetlepels gembersiroop of honing
1 flesje witboer
Bereiding:
Haal de sperziebonen af, kook ze 8 minuten in water met zout, giet ze af en spoel er koud water over. Schrap de wortel en snijd deze in stukjes. Maak de prei schoon en snijd hem in ringen. Hak de bosuitjes en zet ze apart. Snijd de gemberbolletjes in stukjes en de kalkoenfilet in blokjes of reepjes. Bestrooi de kalkoen met peper, zout en gemberpoeder. Verhit de olie in een braadpan of hapjespan en bak hierin de kalkoen 5 minuten lichtbruin. Voeg de wortel, prei, gember, bier en kippenbouillon toe en stoof alles 10 minuten met het deksel op de pan. Schep de sperziebonen en gembersiroop erbij en stoof alles nog 5 minuten. Bind het geheel met aangelengde ma´zena of allesbinder en serveer de stoofschotel bestrooid met bosuitjes met rijst, aardappelpuree of gekookte krieltjes. Neem in plaats van witbier kriekenbier of pils. Je kunt deze stoofpot ook prima maken met kipfilet of varkensfricandeau
Receptnummer: 13460 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 24 min.
Opmerking:
Uit de Lekker Doen week 24
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept