Karin-ilona's bosbessen met barbadosroom à la nigella
Ingredienten: (4 pers.):
1 kop volle room
1 kop Griekse of andere volle yoghurt
zachte bruine suiker
2 koppen bosbessen (of ander zacht fruit naar keuze)
Bereiding:
Meng de room en de yoghurt een dag vooraf in een kom. Klop tot het mengsel dik is maar niet stijf. Doe het in een ondiepe serveerkom van ongeveer 20 cm. Diameter. Bestrooi met genoeg bruine suiker om het oppervlak te bedekken. Dek de kom af met plastiek en zet 12 tot 14 u. In de koelkast. Neem het yoghurtmengsel uit de koelkast en laat op het op kamertemperatuur komen. Serveer de yoghurt en de bessen apart.
Receptnummer: 11772 | Categorie: Nagerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 10 min.
Opmerking:
citaat van Nigella: "Ik gebruik hier een oud recept van mijn moeder. Ik neem aan dat de suiker die ze gebruikte van Barbados kwam, vandaar de naam. Door de suiker over het mengsel te strooien en het weg te zetten in de koelkast verandert de suiker in een donkere bronskleurige vloeistof en trekt het langzaam in de room en yoghurt. Het smaakt als een lichte crème brulée zonder harde korst. "
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept