Monique's hongaars varkensvlees
Ingredienten: (4 pers.):
1 pond varkensvlees
120 gr boter
2 uien
1 teen knoflook
3 dl bouillon
2 a 3 tl mosterd
champignons
1 tl paprikapoeder
3 el peterselie
zout
peper
bakje zure room
amandelsnippers
2 a 3 el bloem
Bereiding:
Smelt de helft van de boter. Fruit hierin de uien en de knoflook. Doe dit dan in een kom met de bouillon, de mosterd, de paprikapoeder en de peterselie. Snij het vlees in dunne reepjes en bestrooi het met zout en peper. Bak het in de rest van de boter goed bruin. Strooi daar de bloem over, giet de bouillon erbij (ondertussen goed roeren). Sluit de pan en laat het sudderen tot het vlees goed gaar is. Doe dan de fijngesneden champignons, de room en de amandelen erbij. Nog even laten sudderen.
Receptnummer: 370 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Monique Wolf
Opmerking:
Is erg lekker met rijst en boontjes of met turks brood (lekker soppen).
Duurt misschien iets langer dan 45 minuten, maar is dan ook erg lekker
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept