@strid's zalmtompouce
Ingredienten: (4 pers.):
100 g pijnboompitten
100 g vers broodkruim
geraspte schil van 2 limoenen
4 gedroogde tomaten, in dunne reepjes
1 gedroogde rode chilipepertje, verkruimeld
5 el fijngesneden platte peterselie
1-2 tl fijngesneden dragon
1-2 el kleine kappertjes
4 dikke stukke zalmfilet van 10x8 cm
2-4 el olijfolie
2 hele dunne reepjes limoenschil
ingevette bakplaat
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 210C. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan. Meng het broodkruim met de geraspte limoenschil, tomaten, chilipeper en peterselie, dragon, kappertjes, pijnboompitten, peper en zout. Halveer de zalmfilets overlangs. Leg 4 stukken zalm op de bakplaat en verdeel hier de helft van het broodkruimmengsel over. Dek dit af met de overige 4 stukken en bestrooi dit met de rest van het broodkruimmengsel. Sprenkel er wat olie overheen en bak de tompouces 8 minuten tot de zalm net gaar is. Garneer het met een krul limoenschil.
Receptnummer: 8795 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 25 min.
Opmerking:
Je kunt het recept heel leuk af garneren met gefrituurde aardappellintjes.
Schil met een dunschiller de aardappels zo dun mogelijk en frituur ze goudbruin in frituurolie van 175C.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept