Monique's Asperges op z'n Italiaans
Ingredienten: (4 pers.):
1000 g. groene asperges (2 busseltjes dus)
1/2 potje zongedroogde tomaten op olie
een bosje basilicum (15 g.)
50 g. pijnboompitjes
olijfolie
1 eetl. citroensap
zout en versgemalen peper
Bereiding:
Snijd de houtachtige uiteinden van de asperges, was ze en snijd ze in stukken van zo'n 5 cm. Wanneer de asperges wat dikker zijn kun je de koppen eraf snijden en dan de stengels eerst in de lengte halveren voor je ze in stukken snijd. Laat de tomaten uitlekken (bewaar de olie) en snijd ze in kleine stukjes. Snijd de basilicum in reepjes. Verhit een wok flink voor. Giet er de olie van de tomaten in, aangevuld met olijfolie. Voeg de asperges toe en roerbak die een paar minuten. De 'gaarheid' kun je even met een vork of de punt van een scherp mes proberen. Voeg de pijnboompitten toe en bak die heel even mee. Roer er dan de tomaatstukjes en basilicum door, draai het vuur wat lager en warm even door. Maak op smaak af met citroensap en peper en zout. Hiermee kun je een heel lekker italiaans menuutje maken: geef vooraf een pasta met b.v. roomsaus en daarna deze asperges met een lekker stukje vlees of vis en dan een (italiaans) ijsje toe. Smakelijk eten!
Receptnummer: 8301 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Groene asperges, roergebakken met allerlei heerlijks, mmmmmmmmm!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept