choco's met een plus van Patries
Ingredienten: (2 pers.):
1/
melk,
bittere chocolade,
cognac-armagnac of calvados,
slagroom

2/
water,
melk,
oploskoffie,
cacaopoeder,
slagroom

3/
melk,
cacaopoeder,
suiker,
koffielikeur.
Bereiding:
1/ Breng 1/2l melk tot tegen de kook aan. Verdeel over 2 hoge glazen 2 repen bittere chocolade in stukjes. Schenk er de hete melk bij. Werk af met scheutje cognac, armagnac of calvados en een toef slagroom 2/ Breng 1/2l water aan de kook, doe er 4koffielepels oploskoffie en 2koffielepels cacaopoeder bij. roer goed om. Werk af met slagroom of volle schuimig geklopte melk. 3/ Breng 1/2 l melk tot tegen de kook aan. doe er 4 afgestreken eetlepels cacaopoeder bij. Roer goed om, doe er schepje suiker bij en een scheutje koffielikeur.
Receptnummer: 11072 | Categorie: Drank | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 5 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept