Ulrike's supersnelle pruimentaart
Ingredienten: (6 pers.):
Pruimen...hoeveel hangt beetje af van hoe groot je de taart maakt.
Suiker
Bladerdeeg ca 5 of 6 plakjes
Ontbijtkoek zoveel dat je de bodem van je vorm ermee kunt bedekken.
evt klein beetje custard poeder.
Bereiding:
Bladerdeeg ontdooien, en in ingevette vorm doen. (Oja, oven natuurlijk al voorverwarmen...doe mar behoorlijk warm, 200 graden ofzo) Pruimen ontpitten, halveren Ontbijtkoek verkruimelen en op de bladerdeeg leggen. Halve pruimen met de bolle kant naar onderen op de koek leggen. Bestrooien met suiker naar smaak, evt gemengd met een beetje custardpoeder. (dat bindt het vocht van de pruimen een beetje, en geeft ook een lekkere smaakcombinatie!) Bakken totdat de bladerdeeg een mooi kleurtje heeft.
Receptnummer: 6788 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 45 min. | Meer recepten van: Ulrike
Opmerking:
Ik had een recept voor pruimenbladerdeegtaart ergens gelezen, maar mijn veranderingen ( ontbijtkoek ipv verkruimelde biscuitjes, custardpoeder erbij...) hebben er toch wel weer een "eigen" recept van gemaakt. Ik had er vier gebakken (want heel veel pruimen gekregen van vrienden) en de buren hebben er van gesmuld!!!!!! Wij ook, ja.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept