quiche lorraine van Kees
Ingredienten: (8 pers.):
275 gram schouderham
200 gram jonge kaas
250 gram ui
180 gram ontbijtspek
2 eieren + 1 eiwit
nootmuskaat + zwarte peper
bladerdeeg
Bereiding:
uien bakken tot ze glazig zijn, ontbijtspekreepjes toevoegen en in plm. 15 minuten op een laag vuur gaar laten worden. Bakvorm van 25 cm doorsnee beleggen met bladerdeeg. Gebruik voor de bladerdeegbodem 28 cm doorsnee dan zijn de opstaande randen ook gelijk belegd.Voor de bladerdeegdeksel gebruiken we 25 cm doorsnee (gaatjes prikken met een vork)Als de ui en het spek afgekoeld zijn, de ham en de kaasblokjes toevoegen. 2 eieren en een eiwit opkloppen met de peper en de nootmuskaat en het geheel goed mengen. De vulling in de bakvorm doen en met een vel folie goed aandrukken.
Rand van de bladerdeegdeksel goed nat maken met koud water en goed aandrukken. in het midden een gaatje maken.
overgebleven eierdooier opkloppen en de deksel met een kwastje insmeren. Bestrooien met peterselie of fijngehakte
bieslook. Onafgedekt afbakken in de heteluchtoven/45 min. op 200 graden.
Receptnummer: 2421 | Categorie: Voorgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min. | Meer recepten van: kees overman
Opmerking:
dit product kan heel goed ingevroren worden.
doe je niet aan de lijn gooi dan een scheutje room door het baksel!
steek van de overgebleven deegrestjes leuke figuurtjes uit, op het
deksel bevestigen en meebakken.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept