Giuli's truffelcake
Ingredienten: (8 pers.):
60 gr. suiker
340 gr. pure chocolade
3 el dark rum
1,7 dl slagroom
85 gr. zachte boter
olie
Bereiding:
Smelt de suiker op een laag vuur. Roer het goed door als de suiker gesmolten is, tot de vloeistof goudbruin is. Smeer een stukje folie in met wat olie en giet de gesmolten suiker erin. Als de karamel afgekoeld en weer hard is, sla je de karamel stuk tot kleine brokjes. Breek de chocolade in stukjes en laat die met de rum 'au bain marie' smelten. Klop de slagroom stijf met de zachte boter en klop beetje voor beetje het choco-mengsel bij. Roer tenslotte de stukjes karamel erdoor. Spoel een cakevorm om met koud water en doe het truffelmengsel erin. Zet de cake minstens 3 uur in de koelkast. Voor het opdienen even in heet water houden, de rand lossnijden en dan omkeren.
Receptnummer: 3321 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 195 min. | Meer recepten van: Giuli
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept