Margot's mosterdsoep met spekjes
Ingredienten: (2 pers.):
1 blikje culinaire mosterdsoep van AH
paar flinke el Zaanse mosterd (grof!)
handje in reepjes gesneden ijsbergsla
6 plakjes ontbijtspek
Bereiding:
Warm de soep op, roer er de mosterd door (anders smaakt het nergens naar, sorry AH). Snijd de ontbijtspek in reepjes en bak uit. Serveren: onderin soepkom de ontbijtspek, daaroverheen de soep, vervolgens de gesneden sla erover strooien.
Receptnummer: 863 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 6 min. | Meer recepten van: Margot Berends
Opmerking:
Ooit gegeten in een eetcafé in het Limburgse Thorn. Het familierecept kon ik niet lospeuteren, maar enigszins namaken lukte op deze instant-manier. Maar ere wie ere toekomt: bent u eens in Thorn, proef dan deze soep in het origineel (tegenover de kerk).
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept