Rina's chinese koolstamppot
Ingredienten: (4 pers.):
1 kg aardappelen
750 gr. chinese kool (schoon, gesneden)
2 theel. kerriepoeder
2 eetl. gefruite uitjes
1 groentebouillontabl.
1 kleine rode paprika (in kleine stukjes
1 blikje mandarijnpartjes
5 ananasschijven
melk, boter, zout, peper, nootmuskaat
300 gr. belegen kaas (in blokjes)
Bereiding:
Kook de aardappelen gaar en maak er puree van met de melk, boter, zout, peper en nootmuskaat. Kruimel de groentebouillonblok erdoor, roer de kerriepoeder en de gefruite uitjes en de stukjes paprika erdoor. Verwarm de stukjes mandarijn en ananas in het eigen vocht. Meng de chinese kool door de puree en laat het goed warm worden, roer dan de kaasblokjes erdoor en warm zolang tot de kaas zacht wordt. De helft van de verwarmde stukjes fruit erdoor scheppen, serveren met de rest van de fruitstukjes bovenop (sap wordt niet gebruikt) Eet smakelijk.
Receptnummer: 7089 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Rina
Opmerking:
Lang geleden stond de bassis voor dit recept in een Allerhande, het is in de loop der tijd aangepast.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept