Engemans Boterkoek van Gijs van Os
Ingredienten: (4 pers.):
175gr. bloem
110gr. witte basterdsuiker
zout
125gr. magarine
losgeklopt ei
(Kan een eetl.sesamzaad)
bakblik van 18cm doorsnee
Bereiding:
De bloem en de witte basterdsuiker met het zout door elkaar roeren.De klonten tegen de kant van de kom klein snijden. (zo groot als doperwten). Het halve losgeklopt ei bij de bloem doen. Gaan kneden met een hand, tot je een bal krijgt. Dan de bal in een cakeblik doen.Wel invetten. De baldeeg in de cakeblik verdelen. De bovenkant van het deeg bestrijken met ei. Eventueel een eetlepel sesamzaad over het deeg verdelen.Doe de oven op 160 graden.doe het cakeblik midden in de oven.En laat het 35 min.bruinbakken.De koek moet goudbruin zijn.
Receptnummer: 5978 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 35 min. | Meer recepten van: Roos Engeman
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept