Canelloni van Beppie
Ingredienten: (2 pers.):
300 gr. tomaten.
1 grote ui.
teentje knoflook.
20 gr. boter.
2 eetl. tomatenpuree.
beetje rozemarijn.
zout/peper.
beetje tijm.
25 gr. champignons.
klein glas rode wijn.
200 gr. gehakt.
8 pijpjes canelloni.
4 plakken Edammer kaas.
2 eetl. geraspte oude Edammer kaas.
Bereiding:
Oven voorverwarmen op 200C. De tomaten ontvellen en in vieren snijden. Fruit een halve gesnipperde ui met een teentje knoflook in 10 gr. boter. Doe de tomaten, tomatenpuree, rozemarijn, zout, peper en tijm erbij en kook de massa 30 min. in! (zonder deksel). Zet de schoongemaakte en in stukjes gesneden champignons in de rode wijn. Smoor de andere helft van de gesnipperde ui in de rest van de boter. Doe het gehakt erbij, vervolgens de champignons, wijn en kruiden. Laat dit ongeveer 3 min. zachtjes smoren. Kook de canelloni 10 min. in water met zout. Spoel ze af, laat ze in een vergiet uitlekken en vul de pijpjes met de gehaktmassa, (dit gaat het beste als je ze rechtop zet). Leg ze in een beboterde vuurvaste schotel en dek ze af met de plakjes kaas. Schenk de ingedikte en op smaak gebrachte tomatensaus erover. Strooi de geraspte kaas erop. Plaats de schotel 25 min. bovenin de oven tot de bovenkant van de inhoud goudgeel gekleurd is.
Receptnummer: 5872 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 35 min. | Meer recepten van: Beppie Soeurt-Bax
Opmerking:
Lekker met een groene- of komkommersalade. ( Voor meer personen de hoeveelheden natuurlijk aanpassen)! Eet smakelijk!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept