Bram's spinazie maar dan anders:
Ingredienten: (4 pers.):
spinazie 3 x 450 gr. (mag diepvries)
bloem 5 el.
olie 4 a 5 el. (olijf of zonnebloem)
volle melk 1/2 tot 3/4 l.
zout 1/2 el.
Bereiding:
ontdooi de spinazie. olie in een diepe pan (laag vuur). strooi bloem in de olie en meng tot het homogeen wordt. wanneer het mengsel lichtbruin is (blijven mengen), vuur uit en af laten koelen. beetje bij beetje de spinazie door de bloem mengen (mag niet klonteren). vuur hoger en de melk toevoegen. nu het zout. vanaf dit moment konstant blijven roeren tot het geheel ongeveer 20 min. geprutteld heeft. als je even met roeren stopt ontstaat er een koeklaag op de bodem. (door de melk).
Receptnummer: 12073 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
door de licht opgebakken bloem ontstaat een aparte smaak aan de spinazie
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept