Vera's quiche Lorraine
Ingredienten: (3 pers.):
8 plakjes diepvriesbladerdeeg
2 uien
el olie
4 eieren
1 bekertje zure room
zout/peper
1 tl paprikapoeder
3 takjes peterselie
200 gr geraspte oude kaas
150 gr katenspek
Bereiding:
Verwarm de oven op 225 graden. Laat het bladerdeeg ontdooien. Snijd de ui in dunne ringen. Verhit de olie en fruit de ui glazig. Klop de eieren los met de zure room, peper, zout en paprikapoeder. Knip de peterselie klein en voeg deze aan het eiermengsel toe. Voeg de gebakken uien en de kaas toe en roer goed door. Bekleed een ingevette springvorm met het bladerdeeg. Bedek de bodem met de katenspek. Verspreid daarop het ui-kaasmengsel. Laat de quiche in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin bakken.
Receptnummer: 8837 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 15 min.
Opmerking:
Deze hartige taart doet denken aan zonnige vakanties in de Provence. Meestal maak ik er 2 tegelijk en vries ik er eentje in. Lekker makkelijk.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept