Buurvrouw's gebakken rijst
Ingredienten: (4 pers.):
400 gr. rijst (gaar en afgekoeld)
4 doorregen speklapjes
2 el ketjap
2 el olie
1 grote ui (heel fijn gehakt)
2 teentjes knoflook
2 tl sambal
4 lente uitjes (gesnipperd)
2 el peterselie (gesnipperd)
2 eieren
1 zakje royco cup a sauce pindasate
Bereiding:
bak de speklapjes in 1 el hete boter rondom bruin, beetje peper en zout erop. doe de ketjap erbij en een klein scheutje water. laat dit 10 min. stoven.
snijd het vlees in stukjes en houdt dit apart. roerbak in de wok in hete olie de ui en knoflook, voeg er beetje voor beetje de rijst aan toe en blijf roeren. doe de sambal, peterselie en lente uitjes erbij en blijf roeren. klop de eieren los, giet ze bij de rijst en blijf roeren tot ze gestold zijn, het wordt dan een beetje korrelig. doe als laatste de stukjes vlees met het bakvocht erbij en roer nog een keer om. maak de pindasate saus volgens de gebruiksaanwijzing.
Receptnummer: 405 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: hannie de raat
Opmerking:
lekker met komkommersalade!!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept