Els' spruitjes-stroganofstoofpot
Ingredienten: (4 pers.):
150 gr ontbijtspek in plakjes
75 gr. boter
1 ui
2 teentjes knoflook
pnd. stroganofgehakt
snufje nootmuskaat
4 tomaten
pnd. spruitjes
1/2 dl vleesbouillon (poeder of tablet)
zout en peper
1 el fjngesneden bieslook
Bereiding:
50 gr. ontbijtspek in repjes snijden, de ui fijnsnijden evenals de knoflook. 50 gr. boter verhitten en hierin ui, knoflook en reepjes ontbijtspek ong. 5 minuten bakken. Gehakt toevoegen en rul bakken. Tomaten ontvellen (gaat het gemakkelijkst als je ze onderdompelt in kokend water) en in achten snijden. Nootmuskaat, de tomaten, spruitjes en bouillon toevoegen aan het gehakt, op smaak brengen met zout en peper en met deksel op de pan ong. 15 minuten zachtjes stoven. De rest van het ontbijtspek in een koekepan in 25 gr. boter (hoeft niet perse) krokant bakken. Voor het serveren de krokante stukjes spek op het stoofpotje leggen en de bieslook erover strooien. Aardappeltjes erbij en smakelijk eten!
Receptnummer: 4722 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Els Herrenberg
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept