baba ganousj
Ingredienten: (2 pers.):
1 aubergine
zout
zwarte peper
3 eetl. olijfolie
3 teentjesknoflook
2 dl tahin/sesampasta
halve (grote)citroen
Bereiding:
prik de aubergine rondom in veel in met bv een vork. laat die ongev. een half uurtje garen in een oven op 230 C. daarna iets laten afkoelen. snijd de aubergine in de lengte doormidden en haal het gare, zachte vruchtvlees eruit. pureer dit te samen met de andere ingredienten. daarna 2 uurtjes wegzetten. opdienen in een schaaltje, maak een kuiltje in het midden en doe daar een eetl. olijfolie in. Daarop een olijf en garneren met peterselie. Lekker bij Pitabroodjes.
Receptnummer: 10162 | Categorie: Voorgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 15 min.
Opmerking:
Dit is een typisch Midden Oostenrecept. bv. Israel..
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept