Aly's Indische kipfilet
Ingredienten: (4 pers.):
1 pak rijst
1 kg kipfilet
6 uien
2 theelepels sambal
beetje water
3 eetlepels ketjap manis
3 eetlepels suiker(of zoetstof)
1 bouillontablet
1 1/2 blikje tomatenpuree
3 eetlepels shaslicksaus
boter
2 tenen knoflook
Bereiding:
Snijd de kipfilet in stukjes.Maak de uien schoon,en snijd ze klein. Maak de knoflook schoon.Smelt de boter en bak de kipfiletstukjes.Voeg dan de uien erbij,en pers de knoflook erboven uit. Voeg dan de sambal, de ketjap,suiker(zoetztof) toe. Alles goed door elkaar mengen.Dan het bouillonblokje erboven verkruimelen dan wat water erbij doen. Goed roeren.Voeg dan de tomatenpuree en de shaslicksaus erbij.Goed omscheppen en doorwarmen.Kook ondertussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.Als de rijst klaar is , erdoor heen mengen.Heb je liever de rijst los, kan dat natuurlijk ook.Smakelijk eten!
Receptnummer: 9152 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept