micha's chipolatataart
Ingredienten: (12 pers.):
5 eieren
175 gram suiker
2 zakjes vanile suiker
geraspte schil van 1/2 citroen
mespuntje zout
75 gram bloem
25 gram maļzena
1½ dl melk
3 blaadjes gelatine
2 dl slagroom stijf geslage
½ dl marasquin
50 gram gekonfijte vruchten fijngehakt
16 coktailkersen
Bereiding:
1 verwarm de oven voor op 175c 2 klop de eieren met de suiker dde vanilesuiker,citroensap en het zout met de mixer in een kom lichtgeel en schuimig. 3 zeef de bloem en de maizena bij het eiermengsel en schep alles met een houten lepel luchtig doorheen. chenk het deeg in een beboterde springvorm met een diameeter van ca 25 cm. 4 bak de biscuitbodem in ca 40 minuten gaar in de voorverwarmde oven. laat de bodem in de vorm enigzinds afkoelen neem hem daarna uit de vorm en laat hem op een rooster volledig afkoelen. 5 maaak indertussen de chipolata creme 6 klop de eierdooier en de vanilesuiker en de suiker in een kom luchtig en schuimig. 7sla het eimit stijf in een kom en hout het appart 8 breng melk in een pan aan de kook en roer hem daar na door het dooiermengsel 9 week de gelatine in ruim koud water knijp hem uit en roer hem door de warme vla yot hij is opgelost. laat de vla afkoelen. 10 schep de helft van de slagroom het eiwit de marasquin en de gekonfijnde vruchten door de vla. 11 snijd de biscuitbodem overlanks door middenen bestrijk de onderste plak met ca.2 derde van de chipolatecreme. leg de bovenste plak op de creme. bestrijk de bovenen zijkaant van de taart met de rest van de creme. 12 laat de taart in de koelkast staan tot de creme voledig is opgesteven. 13 garneer de taart voor het serveeren met de rest van de slagroom in de coktailkersen
Receptnummer: 8282 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 200 min.
Opmerking:
het is eigenlijk voor 16 personen maar dat kon je niet aangeven
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept