Anita's sperzieboontjes uit de oven
Ingredienten: (4 pers.):
300 gr sperzieboontjes (diepvries)
1 ui
50 gr boter
1 eetl kerriepoeder
1 dl kippebouillion
1 dl verse sinaasappelsap
100 gr roomkaas met gember(edah)
allesbinder
450 gr kipfilet
75 gr geraspte jonge kaas
Bereiding:
De sperzie boontjes 5 min blancheren. De gesnipperde ui 5 min fruiten in de boter. Kerriepoeder/bouillion en sinaasappelsap erdoor en dit even laten koken. De gemberkaas hierin zachtjes laten smelten. Onder tussen snij je de kipfilet in dunne plakjes en doe deze in een ingevette ovenschaal (rauw). Hierover heen doe je uitgelekte sperzieboontjes. Je bint de saus met allesbinder ( of een papje van bloem en water) tot de juiste dikte (wat je zelf wilt) De saus doe je over de kipfilet en de boontjes hieroverheen strooi je de geraspte kaas. Je zet het geheel in een voorgewarmde over op 200 C en laat dit ongeveer 25 min staan. Dit alles is heerlijk met aardappelpuree of witte rijst
Receptnummer: 10421 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept