Lenie's gevulde aardappelkroketjes met pittige kaas
Ingredienten: (3 pers.):
500 gr geschilde aardappelen
zout
2 el bloem
1 eierdooier
peper
nootmuskaat
1 ei
frituurvet of olie
voor de vulling 300 gr pittige
kaas.
Bereiding:
kook de aardappelen in 25 min in water met wat zout gaar.giet de aardappelen af en wrijf ze door een zeef of stamp ze fijn. laat het kruim even uit dampen en meng er vervolgens de bloem en eier- dooier door.breng de massa op smaak met peper en zout en nootmuskaat snijd de kaas in ca.15 gelijke niet te lange reepjes.verdeel het aardappeldeeg in15 porties en kneed om ieder stukje kaas een portie deeg tot een kroketje.klop het ei los wentel de kroketjes door het ei. leg de kroketjes minstens 30 min in de koelkast. verhit het frituurvet of de olie tot 180 c en bak de kroketjes per 5 tegelijk in 4 min goudbruin. laat ze op keukenpapier uitlekken.
Receptnummer: 5668 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 35 min. | Meer recepten van: lenie
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept