Agnes' smakelijk gehaktbrood
Ingredienten: (4 pers.):
750 gram rundergehakt
3 teentjes knoflook
ca. 100 gram ontbijtspek
4 zachtgekookte eieren
Bereiding:
Doe het gehakt in een kom en pers de knoflookteentjes erboven uit. Voeg naar smaak zout en peper toe en kneed het gehakt goed door. Bekleed een cakevorm met plakjes spek; laat de plakjes over de vorm hangen. Doe de helft van het gehakt in de vorm, druk er over de lengte een holte in en leg hierin, naast elkaar, de gepelde eieren. Bedek de eieren met de rest van het gehakt en druk het gehakt stevig aan, zodat er geen lucht meer tussen zit. Bekleed de bovenkant van het gehakt met de overhangende plakjes spek. Bak het gehaktbrood in het midden van een voorverwarmde oven ( 200 graden) in ca. 1 uur bruin en gaar. Giet voorzichtig het uitgelopen vet af en stort het gehaktbrood op een schaal.
Receptnummer: 11699 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 10 min.
Opmerking:
Dit is mijn lekkerste gehakt recept. Je kunt er van alles bij eten en het is zowel warm als koud lekker.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept