Astrid's witloofpotje
Ingredienten: (4 pers.):
koud geworden aardappelen
(overschot van de vorige dag)

4 stronkjes witloof
1 grote appel
1 grote ui of sjalot
3 halve haringfilet in zuur opgelegd
2 tomaten
4 eieren
peterselie
mayonaise
peper en wat zout
Bereiding:
de eieren hard koken witloof wassen en fijn snijden de appel en de ui fijn snijden en de aardappelen in blokjes snijden Breng het witloof, de aardappelen, de appel en de ui in een grote kom Doe er de in stukken gesneden haringfilet bij (mag ook wat van de ui bij die bij de haringfilet is) doe er wat peper en zout bij en voeg er 2 of 3 soeplepels mayonaise bij. Goed mengen Afwerking: Snij de eieren in twee , leg ze met het eigeel naar boven. Snij de tomaat in vier en leg ze met de bolle kant naar boven Werk het geheel af met peterselie Om de smaak goed tot zijn recht te laten komen zet u dit vispotje een 3 tal uurtjes in de ijskast. Wij eten er altijd stokbrood bij of frans brood. Smakelijk!
Receptnummer: 9371 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 10 min.
Opmerking:
een 3 tal uurtjes in de ijskast om de verschillende smaken tot hun recht te laten komen
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept