Tine's pittige Argentijnse kip
Ingredienten: (4 pers.):
350 gr.rijst (langwerpige korrel geen snelkook)
1 kg.kipfilet
2 rode paprika's
1 witte ui
1 rode ui
4 teentjes knoflook
4 rode pepers
1/4 bosje peterselie
olijfolie
1 theelepel saffraanpoeder
1 ''' '"" chilipoeder
1 klein blikje tomatenpuré
Bereiding:
Wok de rijst tot de rijst wit is, water toevoegen +2 theelepels zout tot de rijst net onder staat. 8 minuten koken, zonder hittebron nog eens 8 min. laten staan, als er nog water in zit afgieten. Pepers in dunne ringetjes snijden (zonder zaadjes), paprika in grove stukken, uien, knoflook en peterselie grof hakken. Kip in stukjes snijden, mengen met olie, saffraan en chilipoeder. Eerst alle groenten wokken, dan pas de kip erbij doen, samen nog even bakken tot de kip bruin en gaar is. Tomatenpuré met 2 kopjes water bij de kip doen. Laten inkoken en dan nog 10 minuutjes sudderen.
Receptnummer: 5434 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Tine Tacx
Opmerking:
Je kan ook geraspte kaas er over strooien en dan in de oven inplaats van sudderen.
Als je het te heet vindt, kan je ook minder pepers gebruiken.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept