Marjon's rozentaart (uit de libelle) veel te makkelijk, leuk en snel klaar om ni
Ingredienten: (10 pers.):
150 gram zachte boter of margarine
150 gram witte basterdsuiker
150 gram eieren (3 stuks)
150 gram bloem
gezeefd
150 verse kersen zonder pit
500 gram poedersuiker
3-4 eetlepels water
fijne tafelsuiker
Springvorm (18-20 cm)
Bereiding:
Werkwijze cake:. Klop de boter met een handmixer tot een romig mengsel, voeg BASTERDsuiker toe en klop alles tot een licht en luchtig mengsel. Klop daarna de eieren er in drie gedeeltes door en spatel ten slotte de bloem er voorzichtig door. Voeg als laatste de kersen toe, schep het beslag in een ingevettespringvorm (18-20 cm) en bak de cake in 50 60 minuten gaar. Controleer de gaarheid met een metalen spies of een satehprikker. Steek deze in het midden van de cake, als de spies/satehprikker er droog uitkomt, is de cake goed. Laat de cake iets afkoelen, verwijder dan de vorm en laat de cake op een rooster verder afkoelen. Werkwijze glazuur. Doe de POEDERsuiker in een kom en voeg 3-4 eetlepels water toe. Klop met de mixer het water door de suiker, voeg eventueel meer water toe, doe dit druppelsgewijs en stop met water toevoegen als er een stevige, maar strijkbar wit glazuur ontstaat. Bestrijk de afgekoelde cake rondom met een dun laagje glazuur, gebruik de gladde onderkant van de cake als bovenkant. Laat het glazuur drogen en bestrijk de taart eventueel nog een keer. Garneer de taart met de gesuikerde roosjes en de rozenblaadjes. Bestuif de taart eventueel heel dun met poedersuiker. Werkwijze gesuikerde rozenblaadjes en rozen:. Het is misschien een gek idee, mar verse rozen(blaadjes) kan je gewoon eten. KOOP dan wel ZUIVERE roosjes die NIET MET GIF EN KLEURSTOFFEN zijn behandeld. Bestrijk de roosjes met losgeklopt eiwit en druk de daarna in de fijne tafelsuiker. Doe hetzelfde met de rozenblaadjes. Laat het suikerlaagje rustig door de lucht drogen en herhaal dit proces eventueel. Kcal p. P. : Ong. 455.
Receptnummer: 11814 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 40 min.
Opmerking:
Het is makkelijk te maken.... Alleen moet cake ong. 60 minuten in oven... dat duurt wel even....
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept