Greetje's rollade in zoetzure saus
Ingredienten: (4 pers.):
1 varkensrollade 500 gram
100 gram boter
2 uien
1 bakje champignons
3 augurken zoet zuur
10 zilveruitjes
50 gram rozijnen
2 theelepels djintan (conimex)
zout/peper/nootmuskaat
3 eetlepels tomatenketchup
3 eetlepels sherry
alum. folie
Bereiding:
Uien schoonmaken en snipperen. Rollade inwrijven met zout/peper/djintan. In braadpan boter verhitten en rollade snel rondom bruinbakken. Uien toevoegen en even meefruiten. Met deksel schuin op de pan ca. 30 min. zachtjes bakken. Af en toe keren. Ondertussen champignons schoonmaken en snijden, zo ook de augurken. Rollade even uit de pan nemen.
Door de braadboter roeren: champignons, augurken, zilveruitjes, rozijnen, tomatenketchup en sherry. Al roerende ca. 3 minuten verhitten. De rollade terug in de pan en in ca. 30 min. zachtjes gaar laten worden. Hierna rollade in alum. folie wikkelen en 10 min. laten rusten. De saus op smaak brengen met zout/peper en iets nootmuskaat. Rollade in plakken snijden en iets van de saus erover schenken,
De rest van de saus er apart bij serveren.
Receptnummer: 2210 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Greetje Botter Fik
Opmerking:
Lekker met aardappelpuree en salade
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept