Barbara's kabeljauw/kerrieschoteltje
Ingredienten: (2 pers.):
1 kleine ui
50 gram boter
1/2 eetlepel kerriepoeder
30 gram bloem
1 theelepel kurkuma (koenjit)
1/2 dl. appelsap
1 visbouillontablet
300 gram kabeljauw (diepvries)
klein blikje fijne worteltjes
2 bosuitjes
1 eetlepel room
eetlepel citroensap
zout, peper
Bereiding:
Ui snipperen. Uisnippers en kerriepoeder ca. 3 minuten zachtjes bakken in de boter. Koenjit en bloem erdoor roeren en een minuutje laten garen. Al roerend scheutje voor scheutje appelsap en 3 dl. water toevoegen. Blijven roeren tot er een gladde saus is ontstaan. Visbouillontablet erboven verkruimelen. De saus zachtjes ca. 5 minuten laten koken. Af en toe roeren. Bevroren vis erin leggen en in ca. 10 minuten gaar laten worden. Vis halverwege keren. Intussen worteltjes laten uitlekken en bosuitjes fijn snijden. Worteltjes toevoegen en even mee laten warmen. Vis met spatel of mes in grove stukken verdelen. Van vuur af voorzichtig room en citroensap erdoor roeren. Eventueel nog op smaak brengen met zout en peper. Viscurry in schaal doen of over 2 borden verdelen en fijngesneden bosui erover strooien.
Receptnummer: 8683 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 25 min.
Opmerking:
Lekker met rijst en rata.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept