Barbara's asperge/tuinkruidengratin
Ingredienten: (2 pers.):
1 kg. verse witte asperges (of buiten seizoen uit blik)
2 dl. melk
zakje witte saus (Knorr)
zakje mix voor dressing tuinkruiden (Duyvis, geen ander merk)
40 gram geraspte parmezaanse kaas
ca. 25 gram boter
Bereiding:
Oven voorverwarmen op 200 graden. Asperges schillen, houten uiteinden eraf snijden en (niet te)gaar koken op eigen manier. Goed uit laten lekken. Sauspoeder door melk roeren en al roerend aan de kook laten komen. Zakje dressingmix en parmezaanse kaas door de saus roeren en pan van het vuur halen. Asperges op de bodem van een ingevette rechthoekige ovenschaal leggen. Asperges met de saus bedekken. Boter in vlokjes over de saus verdelen en de schotel ca. 15 minuten in de oven zetten.
Receptnummer: 9373 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 40 min.
Opmerking:
Een wat vreemd recept met dat zakje Duyvismix, maar het resultaat is bijzonder en de moeite waard. Nog geen 200 Kcal. Lekker met Yorkham, een paar plakjes hardgekookt ei en aardappeltjes. Wij hebben samen aan 500 gram asperges voldoende, maar ik lees steeds dat anderen een pond of meer per persoon rekenen. Vandaar de vermelding 2 personen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept