Lydia's bierscones/brood
Ingredienten: (4 pers.):
Voor 4 stuks:
280 gr zelfrijzend bakmeel
snufje zout
30 gr boter in stukjes
2 theel suiker
1.25 dl bier
1.25 dl water
1 eetl melk
1 eetl sesamzaad
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 190 gr C. Vet een bakplaat in met boter of olie. Zeef bakmeel en zout in een kom. Wrijf de boter met de vingertoppen door het meel. Roer de suiker erdoor. Maak een kuiltje in het midden. Voeg bijna al het bier en water toe. Meng snel met een mes tot een zacht deeg; voeg indien nodig meer vloeistof toe. Kneed het deeg vlug glad op een met bakmeel bestoven werkblad. Verdeel het deeg in 4 porties en maak 4 gladde ballen. Druk ze iets plat met de handpalm en snijd met een mes een kruis in de bovenkant. Verdeel de scones over de bakplaat. Bestrijk de bovenkant met melk en bestrooi met sesamzaad. Bak ze in 15 min goudbruin en stevig.
Receptnummer: 13623 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 10 min.
Opmerking:
Deze scones zijn lekker bij soep en stoofschotels. U kunt ipv scones ook een groot brood maken.
Dit recept komt uit het Anne Wilsons Step-by-Step kookboekje Scones en Muffins voor elke gelegenheid.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept