Jolanda's paprika-geitenkaastaart
Ingredienten: (7 pers.):
6 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries)
1 rode paprika
1 gele paprika
verse Italiaanse kruiden
bijvoorbeeld wat tijm
rozemarijn en oregano
200 gram zachte geitenkaas
4 eieren
1 dl slagroom
versgemalen zwarte peper
1 eetlepel olijfolie
lage taartvorm
doorsnede 24 cm
Bereiding:
Grill voorverwarmen op de hoogste stand. Paprika's in vieren snijden en met schil naarboven onder de grill leggen tot het vel zwart geblakerd is. Paprika in plastic zak doen, zak dichtbinden en wachten tot de paprika's afgekoeld zijn. Met scherp mesje vel van paprika's trekken en paprika's in dunne reepjes snijden. Deeg laten ontdooien. Oven voorverwarmen op 200 graden. Kruiden fijnhakken. Eieren met slagroom loskloppen. Kruiden fijnhakken, kaas verkruimelen en kaas en kruiden met wat peper door eiermengsel roeren. Taartvorm invetten. Aanrecht bestuiven met bloem. Plakjes deeg op elkaar leggen en uitrollen tot ronde lap. Taartvorm bekleden met deeglap en met vork wat gaatjes in bodem prikken. Eventueel bodem bestrooien met paneermeel. Kaas-eiermengsel in taartvorm schenken en paprikareepjes erover verdelen. Olie erover sprenkelen en bestrooien met peper. In midden van oven in ongeveer 40 minuten goudbruin en gaar bakken.
Receptnummer: 13730 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 70 min.
Opmerking:
Lekker met wat sla of als onderdeel van een buffet.
Je kunt ook een pot geroosterde paprika's kopen maar zelf zo roosteren geeft een heel lekkere smaak.
Genoeg voor 8 punten.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept