appelkruimeltoetje van Marlies
Ingredienten: (2 pers.):
Twee appels
Bruine basterdsuiker
Kristalsuiker
Meel
Boter
Vanilleijs
Evt. slagroom
Bereiding:
Schil de appels en snijd ze in dunne plakjes. Vet een ovenschaal in en leg op de bodem de plakjes appel. Bestrooi de appel royaal met bruine basterdsuiker en leg er nog wat kleine klontjes boter op. Kneed nu met je vingers een flinke klont boter, twee grote eetlepels kristalsuiker en twee eetlepels meel door elkaar tot er een soort kruimeldeeg ontstaat. Is het te droog, voeg dan wat boter toe. Is het te vet, voeg dan wat meer suiker en meel toe. Als het kruimeldeeg de juiste structuur heeft (kruimels ter grote van doperwtjes), strooi het dan over de appels in de ovenschaal heen. Zet het geheel ongeveer 30 minuten in de oven tot het kruimeldeeg mooi goudbruin is. Schep twee bolletjes vanilleijs in een bakje en leg daar een flinke schep van het nog warme appelkruimeltoetje naast. Serveren met slagroom.
Receptnummer: 1629 | Categorie: Nagerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Marlies
Opmerking:
Mierzoet, slecht voor je tanden, maar superlekker. Als je dit een keer hebt geproefd, ben je verslaafd. Je bent dus gewaarschuwd!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept