Hannah's Spaanse inktvis voor Marie-Josť
Ingredienten: (4 pers.):
1 kilo kleine inktvis (squid),
schoongemaakt en in ringetjes
gesneden, tentakeltjes ook
gebruiken.
1 pond tomaten, 2 rode paprika
4 uien, 6 tenen geperste
knoflook, blik tomatenpuree,
2 dl. rode wijn.
Bereiding:
Fruit de gesnipperde uien, voeg knoflook toe, dan de paprika in stukjes, dan de ontvelde tomaten en dan de tomatenpuree (even meebakken). Vervolgens wijn er bij gieten, eventueel wat zout en peper en een bouillonblokje. Uurtje laten sudderen en dan pureren. Zo krijg je een gladde, smakelijke saus. De inktvisringetjes en tentakeltjes in gedeelten in een frituurmandje doen. Steeds ongeveer tien tellen in de hete olie dompelen. Even uit laten lekken op keukenpapier. Inktvis in de saus doen en met elkaar nog een minuutje of tien door laten sudderen. Met stokbrood en een goed glas Spaanse wijn. Muy bien!!!
Receptnummer: 3032 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 60 min. | Meer recepten van: Hannah Ludwig
Opmerking:
Geef als voorgerecht een lekkere ensalada variados. Bedje van ijsbergsla, daarop wat dikkere plakjes worst en ham. (chorizo, serranoham, knoflookworst), stukken mooie tomaat en olijven. Apart serveren: peper, zout, vinaigrettesaus
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept