Laura's asperges met kruidendressing
Ingredienten: (4 pers.):
1 1/2 kg witte asperges
zout, peper
2 eieren
2 el. witte-wijnazijn
8 el. olijfolie
2 el. fijngesneden bieslook
2 el. fijngesneden basilicum
200 gram rauwe ham, iets dikker
dan gewoonlijk gesneden
Bereiding:
Schil de asperges en verwijder het harde stukje ( 2cm) aan de onderkant. Kook de asperges in ruim water met zout 2-3 min. Dek de pan af en laat de asperges van het vuur af nog 15-20 min. in het hete water liggen om ze verder te laten garen. Laat ze daarna uitlekken. Kook intussen de eieren in 7 min. hard. Laat ze schrikken, pel ze, en snijd ze in partjes. Verwarm de azijn en klop van het vuur af de olie erdoor. Voeg bieslook, basilicum, zout en peper toe. Schik de asperges met de ham en de eieren mooi op een bord en sprenkel de dressing erover.
Receptnummer: 8640 | Categorie: Salade | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 35 min.
Opmerking:
Dit gerecht kan met brood of gebakken aardappeltjes ook als hoofdgerecht worden geserveerd. het is maar net hoeveel trek je hebt!!!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept