Gevulde courgette van Marlies
Ingredienten: (2 pers.):
2 grote courgettes
350 gr. rundergehakt
1 ui
1 knoflookteentje
1 tomaat
ongeveer 6 champignons
plat stuk jonge kaas
paneermeel
peper
zout
veel kerriepoeder
Bereiding:
Snijd de kontjes van de courgettes, halveer ze overlangs en kook ze ongeveer 8 min. in een ruime pan. Haal de courgette- helften uit de pan, maak ze droog en haal het binnenste vruchtvlees uit de courgettes (m.b.v. een aardappelmesje of een scherp klein lepeltje). Rul intussen het gehakt, voeg de ui en de knoflook toe en kruid het geheel met peper, zout en heel veel kerriepoeder. Snijd de champignons, de tomaat en het vruchtvlees van de courgette in kleine stukjes. Voeg de champignonstukjes aan het gehaktmengsel toe en even later de tomatenblokjes en het vruchtvlees. Nog een keer flink kruiden. Het stuk kaas in kleine dobbelsteentjes snijden en snel door het gehaktmengsel roeren. De courgettehelften in een ingevette ovenschaal leggen en vullen met het gehaktmengsel. Als er vulling overblijft, kun je dat gewoon naast de courgettes in de ovenschaal doen. Het geheel bestrooien met paneermeel en in 20-30 minuten gaar laten worden in de oven (220 graden).
Receptnummer: 1680 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Marlies
Opmerking:
Ik serveer dit gerecht altijd met notenrijst en komkommer/tomatensalade. Je kunt het recept trouwens heel gemakkelijk vegetarisch maken door het gehakt te vervangen door gehakte gemengde noten. Dat is ook heerlijk!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept