Tine's fleischstrudel (Oostenrijks recept)
Ingredienten: (2 pers.):
deeg:
125gr. bloem,
1/2 pakje bakpoeder,
125 gr. margarine,
125 gr. kwark,
snufje zout en wat nootmuskaatpoeder.

vulling:
250 gr. rundergehakt of half om half,
1 ei (beetje bewaren om te bestrijken),
zout, peper, majoraan, kerrie en paprika naar smaak,
1/2 bosje peterselie fijn gesneden,
1 kleine ui,
1/2 eetlepel bloem,
1/2 eetlepel olie of margarine om te braden.
Bereiding:
deeg maken: bloem vermengen met de bakpoeder nootmuskaatpoeder met margarine goed verweken, als laatste de kwark erbij doen en vlug het deeg afmaken, direkt in de koelkast zetten, ondertussen de vulling maken. Vulling: in een koekepan ui fruiten in olie of margarine, gehakt erbij doen rul bakken ondertussen op smaak maken met zout, peper, kerrie, majoraan of marjolijn en paprikapoeder erbij doen. dan pan van het vuur, de bloem erdoor roeren, als het wat afgekoeld is dan de helft van het geklopte ei erdoor doen als laatste de peterselie erdoor. 2 deegplakken uitrollen op een met bloem bestuifde aanrecht, op een beboterd bakblik een plak leggen daarop verdelen het gehaktmengsel, dan de andere plak er bovenop, goed aan de kanten aandrukken en met het overgebleven ei bestrijken. In een voorverwarmde oven 30 min.bij 225 gr. serveren met salades .
Receptnummer: 8168 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept