Harriette's kippentaart met champignons
Ingredienten: (4 pers.):
voor het deeg;
150 gr boter
225 gr bloem
1 eidooier
4 el koud water
voor de taart vulling;
900 gr gebakken kip
3 el olijf olie
275 gr champignons
5 tl bloem
3 dl kippenbouillon
1 el sojasaus
eiwit van 1 ei
zout en peper
Bereiding:
snijd voor het deeg de boter fijn en wrijf die door de bloem tot dat het op broodkruim lijkt. meng het eiwit met het koude water en roer het door het bloemmengsel. kneed het deeg tot een bal dek hem af en zet hem 30 min in de koelkast. verwarm de oven voor op 220 gr. snijd de kip voor de vulling in stukjes en leg die in een ingevette taartvorm van circa 175 liter. verhit de helft van de olie in een braadpan. bak de champignons voeg de rest van de olie toe en de bloem. voeg peper en zout en roer voorzichtig de bouillon erdoor tot de saus dik is. roer de sojasaus erdoor en giet alles over de kip. rol het deeg uit en snijd een stuk ietwat groter dan de doorsnede van de taartvorm. snijd ook een paar repen van ongeveer 2 cm dik. leg deze langs de bovenrand van de taartvorm en bedek de vorm met het grote stuk deeg. druk dit daarna tegen de reepjes deeg en snijd het overtollige eraf. klop het eiwit licht met een vork en strijk het over het deeg. bak de taart in 30-35 min in de oven. warm opeten
Receptnummer: 10119 | Categorie: Voorgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 60 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept