Rina's Engelse jachtschotel
Ingredienten: (4 pers.):
1 pond rundergehakt
2 uien
1 appel
1kg aardappelen
1 kruidenbouillontablet
2 eetl. tomatenpuree
worcestershiresaus
1 ei
2dl melk
150 gr belegen kaas
2 eetl. paneermeel
50 gr boter
peper en zout
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220 graden Kook de aardappels en maak puree met de ei de melk en 2/3 van de kaas en klontje boter. Fruit een gesnipperd ui voeg de gehakt toe en bak het lichtbruin en rul. Schil de appel en snijd het in kleine blokjes en doe bij gehaktmengsel. Los het bouillontablet op in 1/4 liter heet water en roer de tomatenpuree erdoor, doe bij gehaktmengsel en laat het geheel nog 10 min pruttelen. Schep het mengsel in een ovenschaal en bedek het met de puree. Strijk de bovenkant vlak en strooi er het met de rest van de kaas vermengde paneermeel over. Zet in het midden van de voorverwarmde oven en laat hem in ongeveer een half uur een bruin korstje krijgen
Receptnummer: 4488 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 60 min. | Meer recepten van: rina
Opmerking:
Eet smakelijk.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept