Caroline's zucchini carbonara
Ingredienten: (2 pers.):
penne
1 courgette
1 ui
bakje spekblokjes
2 eieren
parmezaanse kaas
zout
peper
Bereiding:
Zet een grote pan water op voor de penne. Bak de spekjes krokant in een koekenpan, doe de gesnipperde ui erbij en laat even fruiten. Snijd de courgette in plakjes en doe ook deze bij de spekjes en de ui in de pan. Voeg een beetje water toe (borrelglaasje) om de aanbaksels van het spek los te maken. Ondertussen staan de penne te koken in het water waar je een stevige snuf zout hebt toegevoegd. Kluts de 2 eieren en doe er ca. 2 eetlepels parmezaanse kaas doorheen. Giet de penne af en doe ze bij het spek/courgette mengsel. Haal de pan van het vuur en laat even 2 minuten staan. Voeg dan onder stevig roeren het eier/kaasmengsel toe zodat er binding onstaat, zonder dat het ei echt gaat stollen. Serveer met de pepermolen en losse parmezaanse kaas. Al met al hoeft dit niet veel meer tijd in beslag te nemen dan het aan de kook brengen van het water en het koken van de pasta.
Receptnummer: 11230 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 15 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept