Vanessa's goulash (van mijn moeder)
Ingredienten: (4 pers.):
750 gram runderlappen
40 gram roomboter
1 eetl bloem
1 eetl pikante paprikapoeder
2 uien
klein blikje tomatenpuree
halve liter heet water
rijst
peper en zout
Bereiding:
Snij de runderlappen in blokjes.Verhit in een braadpan de roomboter, schroei hierin het vlees dicht. Zet het vuur lager, doe de gesneden uien bij het vlees. Voeg 1 eetlepel bloem toe, en de eetlepel pikante paprikapoeder. Meng het blikje tomatenpuree met wat water (zodat het vloeibaar is) voeg dit bij het vlees. Goed doorroeren, op smaak brengen met peper en zout, halve liter heet water toevoegen, laten braden, tussen de 1 en 3 uur, ligt aan de kwaliteit van het vlees. Als het gaar is, proeven, eventueel nog wat zout en peper erbij doen, serveren met rijst of aardappels.
Receptnummer: 8178 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 15 min.
Opmerking:
Dit is echt heel makkelijk om te maken, en het lievelingsrecept van mijn vriend. Het stoven duurt lang, handig om te maken op bijvoorbeeld zondag.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept